IBS/OSO event

fri

25 november 2015 is het 40 jaar geleden dat Suriname onafhankelijk werd van Nederland. Fri, Fri, Fri [Vrij, Vrij, Vrij] scandeerde de feestende massa. Anderen die minder vertrouwen hadden in de onafhankelijkheid van Suriname namen het vliegtuig naar Nederland.
In het project ‘Suriname-Nederland 40 jaar later’ 1975-2015 wordt de relatie tussen beide landen in de afgelopen veertig jaar aan de hand van een filmretrospectief, literaire talkshow en debat met Surinamisten onder de loep genomen.

Wat is er terechtgekomen van de dromen van toen? Hebben Nederland en Suriname nog een gemeenschappelijke toekomst?

Suriname staat op 24 en 25 oktober centraal in het Tropenmuseum.

Stichting IBS organiseert samen met de Werkgroep Caraïbische Letteren het Debat met Surinamisten met als titel ‘Ongemakkelijke relaties’. Het debat gaat over de relaties tussen Suriname en Nederland zoals die zich in de afgelopen veertig jaar ontwikkeld hebben. Centraal staan ongemakkelijkheden in deze relaties. Onder leiding van Dr. Hans Ramsoedh, Dr Wayne Modest en Dr. Hebe Verrest, discussiëren steeds drie deskundigen over respectievelijk politieke, culturele en economische relaties. Sprekers zijn o.a. Natascha Adama, Peter Meel en Ellen de Vries; Sharda Ganga, Guno Jones en John Schuster; Rosemarijn Hoefte, en Marein van Schaaijk.

Aanmelden: debat25oktober@gmail.com
Plaats: Tropenmuseum, Linnaeusstraat 2, Amsterdam
Tijd: Inloop vanaf 15:00 uur. Het debat start om 15:30 uur en duurt tot 17:30 uur

Het totale programma van 24 en 25 oktober kunt u hier downloaden